Buller och skratt vecka 43

IMG_5072_blogVi cyklar till Åsmyren och grillar marshmallows i ett aldrig sinande duggregn. Det är skönt att vara ute trots att vädret inte är det bästa. Nästan lika skönt som det är att komma hem efteråt och krypa ner under en filt med en varm kopp te och en bok.

Midsommar

IMG_1536_blog

IMG_1539_blog

IMG_1553_blog

IMG_1558_blog

IMG_1565_blog

Jag går igenom foton från i somras. Det finns massor som jag inte ens tittat igenom, bara lagt in på datorn. Inte helt dumt ändå, att sitta och gå igenom nu när det blir mörkt redan vid 18-tiden.

Idag fastnade jag på dessa foton från midsommarfirandet på hembygdsgården. Så fina fasader, perfekta som fotobakgrunder, särskilt den första och sista. Dit behöver jag ta mig igen för att fotografera ytterligare.

Buller och skratt vecka 41

IMG_4827_blog

IMG_4834_blog

IMG_4868_blog

IMG_4893_blog

IMG_4917_blog

IMG_4945_blog

Jag läste häromdagen att det finns ett lövskogsreservat i närheten och bestämde genast att dit måste vi åka. Bästa tiden att besöka ett lövskogsreservat måste ju vara på hösten, tänkte jag. Och visst var det fint, men Niklasdals lövskogsreservat är väldigt litet, och vandringen dit är längre än slingan som går genom reservatet. Nej, det levde inte alls upp till mina högt ställda förväntningar.  Men en trevlig skogspromenad och fikastund bland aspar och klibbalar var det likväl.

(Veckans Buller och skratt är fotot på en klättrande Elliot.)

En fin stund

IMG_4477_blog-2

IMG_4482_blog

Jag har just kommit ner från ovanvåningen där jag tillbringat kanske en halvtimme bredvid mitt äldsta barn som har svårt att somna ibland. Legat intill honom, i mörkret och lyssnat på hans funderingar som kommer allt mer sällan ju längre tiden går för att till sist övergå i de tunga andetag som skvallrar om att han till sist har somnat. En fin stund.

 

 

Buller och skratt vecka 38

IMG_4365_blog

IMG_4380_blog-2

IMG_4386_blog

IMG_4397_blog

I vackert kvällsljus strosade jag och Elliot runt i skogen nedanför fotbollsplanen där Miranda tränade i torsdags. Hon tränar två gånger i veckan och oftast måste Elliot följa med dit eftersom jag är ensam hemma med barnen. Det är inte det roligaste han vet precis, men vi försöker göra det bästa av det. Som att promenera i skogen, sparka boll till varandra eller läsa medhavda böcker.

Buller och skratt vecka 37

IMG_4302_blog

Veckans Buller och skratt-foto är jag inte särskilt nöjd med. Jag har knappt tagit fram kameran under veckan som gått, och när jag kom på det medans vi tittade på valvaka i söndags knäppte jag några foton men konstaterade snabbt att ljuset var lite för svagt och att jag därför fick lite för långa slutartider så att skärpan inte satt. Men efter mycket om och men valde jag ut detta foto ändå, på Miranda som äter klubba.

Vi var inte heller särskilt nöjda med valresultatet i vår familj förresten, men det var väl knappt någon va?