Cykling i snö

En dag när ett tjockt lager fjäderlätt pudersnö täckte världen gick jag och Niklas ut i skogen. Jag hade med mig min kamera och hunden och maken hade med sig sin cykel och väl i skogen ägnade vi oss båda åt det vi tycker allra mest om. När vi var kalla och blöta gick vi hemåt igen, drack varmt kryddigt te och kröp upp i soffan under den stora varma yllefilten.

IMG_5942

IMG_5946

IMG_5958

IMG_5968

Museer i Stockholm

Jag och barnen fick en Stockholmsresa med museibesök i julklapp av barnens mormor och morfar. Vi var borta en helg och mormor bokade hotell, planerade in våra besök på Tekniska museet, Vasamuseet och Naturhistoriska museet och bjöd med morbror Rikard som numera är Stockholmsbo att hålla oss sällskap.

Besöket på Tekniska museet visade sig vara en riktig lyckträff. Samtidigt som vi var där pågick Global Game Jam och Jonathan som för tillfället är vansinnigt intresserad av spelutveckling och särskilt indiespel gick lyckligt runt och pratade med utvecklarna som visade sina skapelser. Själv hade jag stort utbyte av devart-utställningen som var oerhört inspirerande.

Vasamuseet besökte vi eftersom Elliot under en period varit intresserad av skeppet Vasa. Det hela började en sjukdomsdag när jag letade efter något att titta på åt oss och hittade UR:s serie om skeppet Vasa (som tyvärr inte verkar vara tillgänglig längre). Sedan dess har han pratat mycket om skeppet och han var väldigt spänd på att få se det. Väl där gick han tålmodigt bredvid mig och bad mig läsa på alla skyltar.

Naturhistoriska museet tyckte alla mina barn var roligt. Särskilt Jonathan är en dröm att ha med sig på vilket museum som helst. Han går runt i sakta mak och läser intresserat på alla skyltar och ställer kluriga frågor. De andra två tar sig lite snabbare genom utställningarna, men när man är tre vuxna på tre barn gör det inte så mycket. Då är det bara att dela upp sig och hänga på.
IMG_5806

IMG_5811

IMG_5815

IMG_5827

IMG_5856

IMG_5865

IMG_5885

IMG_5897

Pysslaren

IMG_5792Min dotter är en pysslare. Hon har aldrig varit mycket för leksaker. Hon leker med de få hon har vid få tillfällen och korta stunder och är inte särskilt fäst vid dem. Hon föredrar att skapa. I höstas stickade hon mycket. Hon stickade flera pannband av den modell som syns ovan, i olika färger. Snyggt, eller hur!?

Throwback thursday

IMG_719522 januari 2008. Det finns inte så många foton på mig men här är ett som maken tagit. Anledningen till att det inte finns så många foton på mig beror på att jag känner mig väldigt obekväm framför kameran. Jag känner mig stel och tillgjord. Det är en vanlig känsla som jag delar med många andra. Ibland tänker jag att jag borde fotografera fler självporträtt för att utmana mig själv.

IMG_7217

IMG_7220

IMG_7231

IMG_7232Jag får starka minnesbilder till nästan alla mina foton. Jag minns vad jag kände, vart jag var, om jag var ensam eller hade någon med mig. Det är ett fysiskt minne, jag känner samma känsla igen, och det är bilder av hur jag rörde mig och vad jag tänkte. Dessa vintriga foton tog jag på en hundpromenad längs med älven. Det var kallt, många minusgrader och skare. Jag var lite nedstämd, men det var sanslöst vackert ute och nedstämdheten övergick sakta i koncentration medan jag fotograferade.

 

Throwback thursday

IMG_4443För på dagen fem år sedan var min då tvååriga Elliot febrig, trött och hängig. Han satt i soffan i vardagsrummet och den lågt stående vintersolen sken in genom fönstret. Endast soliga förmiddagar i januari beter sig ljuset på det här viset i mitt hem, i mitt vardagsrum.

Lagring

De senaste dagarna har jag hållit på med ett jätteprojekt. Jag har flyttat över alla mina filer och foton från min gamla dator och diverse externa hårddiskar till min nya dator och den nya lagringslösning jag har införskaffat. Den nya lagringslösningen består av ett hårddiskchassi med två hårddiskar i som när de är fulla enkelt ska kunna bytas ut mot nya. Jag hoppas att det kommer att fungera bra.

IMG_5786Hemma hos oss är blåmesarna de modigaste fåglarna. Det är de som vågar sig fram till fågelmatsbehållaren på köksfönstret bara någon halvmeter bort från oss när vi äter frukost.

2015

IMG_5744

IMG_5746

IMG_5752

IMG_5761

2014 var ett år av mörker och kaos och sorg för mig. Trots att jag vet att inget egentligen förändras av att det nu är ett nytt år så kan jag ändå känna att jag vänder blad nu. Jag börjar om. Ett helt nytt år och jag saknar alla former av planer och visioner för framtiden. Det gör inget. Det känns lätt och bra.

 

Julmarknad

IMG_5315_blog

IMG_5319_blogJag, Miranda och Elliot besökte vår hembygdsgårds lilla julmarknad för någon vecka sedan och köpte ekologisk saftglögg, några fina handgjorda hjärtan att hänga i granen och en hudkräm till dotterns torra hud. Det var precis lagom stort och lagom mycket att titta på för barnen. Och visst var det julstämning och mysigt som bara den trots det gråa och mörka vädret. Tänk att ljusslingor och glögg räcker så långt ändå.