Throwback thursday

IMG_719522 januari 2008. Det finns inte så många foton på mig men här är ett som maken tagit. Anledningen till att det inte finns så många foton på mig beror på att jag känner mig väldigt obekväm framför kameran. Jag känner mig stel och tillgjord. Det är en vanlig känsla som jag delar med många andra. Ibland tänker jag att jag borde fotografera fler självporträtt för att utmana mig själv.

IMG_7217

IMG_7220

IMG_7231

IMG_7232Jag får starka minnesbilder till nästan alla mina foton. Jag minns vad jag kände, vart jag var, om jag var ensam eller hade någon med mig. Det är ett fysiskt minne, jag känner samma känsla igen, och det är bilder av hur jag rörde mig och vad jag tänkte. Dessa vintriga foton tog jag på en hundpromenad längs med älven. Det var kallt, många minusgrader och skare. Jag var lite nedstämd, men det var sanslöst vackert ute och nedstämdheten övergick sakta i koncentration medan jag fotograferade.

 

Throwback thursday

IMG_4443För på dagen fem år sedan var min då tvååriga Elliot febrig, trött och hängig. Han satt i soffan i vardagsrummet och den lågt stående vintersolen sken in genom fönstret. Endast soliga förmiddagar i januari beter sig ljuset på det här viset i mitt hem, i mitt vardagsrum.

Lagring

De senaste dagarna har jag hållit på med ett jätteprojekt. Jag har flyttat över alla mina filer och foton från min gamla dator och diverse externa hårddiskar till min nya dator och den nya lagringslösning jag har införskaffat. Den nya lagringslösningen består av ett hårddiskchassi med två hårddiskar i som när de är fulla enkelt ska kunna bytas ut mot nya. Jag hoppas att det kommer att fungera bra.

IMG_5786Hemma hos oss är blåmesarna de modigaste fåglarna. Det är de som vågar sig fram till fågelmatsbehållaren på köksfönstret bara någon halvmeter bort från oss när vi äter frukost.

2015

IMG_5744

IMG_5746

IMG_5752

IMG_5761

2014 var ett år av mörker och kaos och sorg för mig. Trots att jag vet att inget egentligen förändras av att det nu är ett nytt år så kan jag ändå känna att jag vänder blad nu. Jag börjar om. Ett helt nytt år och jag saknar alla former av planer och visioner för framtiden. Det gör inget. Det känns lätt och bra.

 

Julmarknad

IMG_5315_blog

IMG_5319_blogJag, Miranda och Elliot besökte vår hembygdsgårds lilla julmarknad för någon vecka sedan och köpte ekologisk saftglögg, några fina handgjorda hjärtan att hänga i granen och en hudkräm till dotterns torra hud. Det var precis lagom stort och lagom mycket att titta på för barnen. Och visst var det julstämning och mysigt som bara den trots det gråa och mörka vädret. Tänk att ljusslingor och glögg räcker så långt ändå.

På tu man hand

IMG_5150_blogIkväll drömmer jag mig tillbaks några veckor till en annan kväll då jag och maken hade barnvakt. Det var första gången på evigheter vi hade det utan att det handlade om föräldramöten som krockade, eller hjälp att ta barnen till diverse träningar. Vad skönt det var! Vi passade på att gå ut och äta efter jobbet och det var trevligt, men det som är absolut bäst med barnvakt är att få äta frukost i lugn och ro tycker jag. Att få göra en stor kopp te och kunna sitta kvar och dricka upp innan teet kallnat.

Marshmallows

IMG_5088_blog

IMG_5119_blog-2

IMG_5131_blog

Höstlov och lediga. Vi köper en förpackning marshmallows och tandpetare och konstruerar. Efteråt monterar vi ner våra byggen och äter upp de marshmallows vi använt till en film. Coraline. Läskig men bra gav barnen den i betyg.

På fritids har barnen gjort en mindre ätvänlig variant av samma pyssel med blötlagda gula ärtor.

Buller och skratt vecka 45

IMG_5222_blog

IMG_5224_blog

IMG_5234_blog

IMG_5239_blog

Jag försöker hitta färg i det grå. Hittar beige färg. Knappt så det räknas. Det regnar nästan varje dag och de få gröna blad om finns kvar täcks av vattendroppar. Jag och Jonathan går och handlar tillsammans. Bara han och jag. Jag tar några foton, kanske tre. Han tycker att vi ska skynda oss hem. Elliot sitter framför datorn i ett mörkt vardagsrum. Veckans Buller och skratt.