Buller och skratt vecka 13

Vi åkte upp till Sälen i slutet av veckan. Lite märkligt kändes det att åka till snön nu när det äntligen blivit vår här hemma, men vi hade några fantastiska dagar med skidåkning i strålande solsken. I år åkte alla mina barn så bra att jag nu måste bli bättre på att åka inför en eventuell fjällresa nästa år för att hänga med. Deras utvecklingskurva är klart brantare än min.

IMG_9394_blogIMG_9424_blogIMG_9435_blog-2IMG_9495_blog

Veckans Buller och skratt hittar du här.

Klässbols linneväveri

IMG_8918_blogDet har gått snart tre veckor sedan vi besökte Klässbols linneväveri nu. Vi hade tillbringat ett par helger med skogsutflykter men nu ville vi åka en bit, fika lite och kanske lära oss något. Kanske känns Klässbols linneväveri inte som det mest barnvänliga alternativet, men vi har nuförtiden alltid utgångspunkten att vi gör ett försök och fungerar det inte med barnen så avbryter vi, sätter oss i bilen och åker hem igen. Eller gör något annat. Det har vi gjort många gånger, om än inte så ofta på senare år eftersom det inte behövts.

(Någon gång ska jag berätta om ett par av våra fullständigt misslyckade utflyktsförsök som skedde innan vi till fullo bemästrat konsten att avbryta en utflykt i tid.)

Men att besöka Klässbols linneväveri med barnen var riktigt trevligt. Särskilt roligt var det att titta in i fabriken och se vävstolarna och hålkorten som dukarnas mönster programmeras på. Barnen fascinerades av både dem och de stora trådrullarna.  När vi hade tittat färdigt i fabriken ville jag köpa en duk. Då var det tur att det fanns en liten barnhörna med Kalle Anka-tidningar, lego och kakor så att jag, maken och Miranda kunde välja vilken vi ville ha i lugn och ro.

IMG_8904_blog

 

Älskade mormor

IMG_8955_blog

Min fina mormor gick bort för några dagar sedan. Mormor betyder väldigt mycket för mig. Under åren när livet varit svårt har jag ringt eller hälsat på hos mormor. I sällskap med mormor har alltid varit den tryggaste platsen på jorden för mig.

Men nu finns hon alltså inte mer, min älskade mormor. Nu slipper hon ha ont. Jag hoppas att hon har det bra där hon är nu.

Buller och skratt vecka 9

IMG_8933_blogJag köpte dessa stjärnglasögon på leksaksaffären häromdagen för bara 30 kr. Vilket fynd! Igår hittade Jonathan dem och frågade om jag kunde ta ett foto på honom i dem. Sagt och gjort, jag fotar lite extra gärna min äldsta son när han frågar för det händer inte så ofta och detta foto får bli mitt veckans Buller och skratt!

För den som undrar vad Buller och skratt är så är är det ett fotoprojekt som jag och 11 andra fotografer deltar i. Vi fotograferar våra barn under veckorna och varje söndag väljer vi ut ett varsitt foto och publicerar det i en gemensam projektblogg. Det kommer vi att göra under hela 2014. Jag tycker att det är väldigt inspirerande att se de andras foton och jag hoppas att ni är många som tycker om projektet.

Projektet är inspirerat av det amerikanska fotoprojektet You are my wild som nu är avslutat men ta gärna en titt där ändå!