Julmarknad

IMG_5315_blog

IMG_5319_blogJag, Miranda och Elliot besökte vår hembygdsgårds lilla julmarknad för någon vecka sedan och köpte ekologisk saftglögg, några fina handgjorda hjärtan att hänga i granen och en hudkräm till dotterns torra hud. Det var precis lagom stort och lagom mycket att titta på för barnen. Och visst var det julstämning och mysigt som bara den trots det gråa och mörka vädret. Tänk att ljusslingor och glögg räcker så långt ändå.

På tu man hand

IMG_5150_blogIkväll drömmer jag mig tillbaks några veckor till en annan kväll då jag och maken hade barnvakt. Det var första gången på evigheter vi hade det utan att det handlade om föräldramöten som krockade, eller hjälp att ta barnen till diverse träningar. Vad skönt det var! Vi passade på att gå ut och äta efter jobbet och det var trevligt, men det som är absolut bäst med barnvakt är att få äta frukost i lugn och ro tycker jag. Att få göra en stor kopp te och kunna sitta kvar och dricka upp innan teet kallnat.

Marshmallows

IMG_5088_blog

IMG_5119_blog-2

IMG_5131_blog

Höstlov och lediga. Vi köper en förpackning marshmallows och tandpetare och konstruerar. Efteråt monterar vi ner våra byggen och äter upp de marshmallows vi använt till en film. Coraline. Läskig men bra gav barnen den i betyg.

På fritids har barnen gjort en mindre ätvänlig variant av samma pyssel med blötlagda gula ärtor.

Buller och skratt vecka 45

IMG_5222_blog

IMG_5224_blog

IMG_5234_blog

IMG_5239_blog

01. Jag försöker hitta färg i det grå. Hittar beige färg. Knappt så det räknas.

02. Det regnar nästan varje dag och de få gröna blad om finns kvar täcks av vattendroppar.

03. Jag och Jonathan går och handlar tillsammans. Bara han och jag. Jag tar några foton, kanske tre. Han tycker att vi ska skynda oss hem.

04. Elliot framför datorn i ett mörkt vardagsrum. Veckans Buller och skratt.

Vattenkrig

IMG_1835_blogSommaren som gick var full av vattenkrig. Barn mot föräldrar. Himla bra kvällsaktivitet för att svalka av sig efter en varm och solig dag. Jag vill inte riktigt ta in att vi har så många långa vintermånader framför oss ännu.

Buller och skratt vecka 43

IMG_5072_blogVi cyklar till Åsmyren och grillar marshmallows i ett aldrig sinande duggregn. Det är skönt att vara ute trots att vädret inte är det bästa. Nästan lika skönt som det är att komma hem efteråt och krypa ner under en filt med en varm kopp te och en bok.

Midsommar

IMG_1536_blog

IMG_1539_blog

IMG_1553_blog

IMG_1558_blog

IMG_1565_blog

Jag går igenom foton från i somras. Det finns massor som jag inte ens tittat igenom, bara lagt in på datorn. Inte helt dumt ändå, att sitta och gå igenom nu när det blir mörkt redan vid 18-tiden.

Idag fastnade jag på dessa foton från midsommarfirandet på hembygdsgården. Så fina fasader, perfekta som fotobakgrunder, särskilt den första och sista. Dit behöver jag ta mig igen för att fotografera ytterligare.