Midsommar

IMG_1536_blog

IMG_1539_blog

IMG_1553_blog

IMG_1558_blog

IMG_1565_blog

Jag går igenom foton från i somras. Det finns massor som jag inte ens tittat igenom, bara lagt in på datorn. Inte helt dumt ändå, att sitta och gå igenom nu när det blir mörkt redan vid 18-tiden.

Idag fastnade jag på dessa foton från midsommarfirandet på hembygdsgården. Så fina fasader, perfekta som fotobakgrunder, särskilt den första och sista. Dit behöver jag ta mig igen för att fotografera ytterligare.

Buller och skratt vecka 41

IMG_4827_blog

IMG_4834_blog

IMG_4868_blog

IMG_4893_blog

IMG_4917_blog

IMG_4945_blog

Jag läste häromdagen att det finns ett lövskogsreservat i närheten och bestämde genast att dit måste vi åka. Bästa tiden att besöka ett lövskogsreservat måste ju vara på hösten, tänkte jag. Och visst var det fint, men Niklasdals lövskogsreservat är väldigt litet, och vandringen dit är längre än slingan som går genom reservatet. Nej, det levde inte alls upp till mina högt ställda förväntningar.  Men en trevlig skogspromenad och fikastund bland aspar och klibbalar var det likväl.

(Veckans Buller och skratt är fotot på en klättrande Elliot.)

En fin stund

IMG_4477_blog-2

IMG_4482_blog

Jag har just kommit ner från ovanvåningen där jag tillbringat kanske en halvtimme bredvid mitt äldsta barn som har svårt att somna ibland. Legat intill honom, i mörkret och lyssnat på hans funderingar som kommer allt mer sällan ju längre tiden går för att till sist övergå i de tunga andetag som skvallrar om att han till sist har somnat. En fin stund.

 

 

Buller och skratt vecka 38

IMG_4365_blog

IMG_4380_blog-2

IMG_4386_blog

IMG_4397_blog

I vackert kvällsljus strosade jag och Elliot runt i skogen nedanför fotbollsplanen där Miranda tränade i torsdags. Hon tränar två gånger i veckan och oftast måste Elliot följa med dit eftersom jag är ensam hemma med barnen. Det är inte det roligaste han vet precis, men vi försöker göra det bästa av det. Som att promenera i skogen, sparka boll till varandra eller läsa medhavda böcker.

Buller och skratt vecka 37

IMG_4302_blog

Veckans Buller och skratt-foto är jag inte särskilt nöjd med. Jag har knappt tagit fram kameran under veckan som gått, och när jag kom på det medans vi tittade på valvaka i söndags knäppte jag några foton men konstaterade snabbt att ljuset var lite för svagt och att jag därför fick lite för långa slutartider så att skärpan inte satt. Men efter mycket om och men valde jag ut detta foto ändå, på Miranda som äter klubba.

Vi var inte heller särskilt nöjda med valresultatet i vår familj förresten, men det var väl knappt någon va?

Buller och skratt vecka 36

IMG_4254_blog

IMG_4255_blog

IMG_4267_blog

IMG_4273_blog

IMG_4278_blog

IMG_4279_blog

Hon fick vad hon önskade sig i födelsedagspresent, cyklop och snorkel, som för några dagar sedan testades i iskallt vatten. Jag tror att det här var årets sista bad men man kan inte så noga veta, om värmen återkommer tar vi oss nog ytterligare något dopp.

Buller och skratt

Alan

IMG_4062_blog

En lycklig hund skuttade i vattnet efter pinnen jag kastade och hämtade den gång på gång, ibland så ivrig att han glömde se om och var pinnen kastades. Jag påminde honom, här, titta, så att han såg vart den slog ner. Efteråt bar han pinnen på den dryga kilometern långa promenaden till bilen. Tolv och ett halvt år gammal nu.